Posted on

Oribe shampoo voor elk type haar

Oribe verpakkingen

Oribe CanalesHet kappersmerk Oribe is opgericht door Oribe Canales. Een in 1956 in Cuba geboren Amerikaanse kapper en haarstylist. Op 6 jarige leeftijd verhuisde zijn familie naar Amerika. In 1976 verhuisde Oribe naar New York om daar als kapper te werken. In 1987 opende Oribe zijn eigen salon in New York City’s Upper West Side. In 1990 opende hij een salon op de tiende verdieping van de Elizabeth Arden salon, op Fifth Avenue in New York City. Oribe staat vooral bekend als haarstylist voor beroemde mode merken zoals Versace, Thierry Mugler, Calvin Klein en Chanel. Hij is befaamd om zijn restyling aan supermodellen zoals Linda Evangelista and Cindy Crawford.

“Oribe heeft voor het kappersvak gedaan wat Arnold Schwarzenegger voor bodybuilding deed,” zei Brad Johns, creatief directeur van de Avon Salon & Spa in New York. “Hij heeft het uit het gewone gehaald en het tot een kunst verheven. In zijn handen was het geen haar maar een beeldhouwwerk.” Oribe staat ook bekend om zijn talent om volume terug te brengen in haar.

Oribe VogueDoor met celebrities als JLo en Rihanna te werken heeft Oribe een onwisbare indruk gemaakt. Door de gewaagdheid van JLo kon Oribe zijn gang gaan met wat hij het liefste doet. Haar beeldhouden. De spraakmakende bouffantes van JLo hebben zeker een statement gemaakt.

JLo Bouffante

Oribe combineert haarproducten

Een haarspray die niet alleen volume geeft maar ook voedt. Een olie die niet alleen glans geeft maar ook volume. Dat is volgens Oribe zelf zijn handelskenmerk. Door slim te combineren heeft hij zijn eigen niche ontwikkeld in het kappersproducten segment.

Stijlvolle verpakkingen

De stijlvolle verpakkingen van Oribe zijn een lust voor het oog. Ze zijn zo ontworpen dat het niet alleen de inhoudt verpakt maar ook als luxe accessoire voor de badkamer dient. Het oog wil ook wat. Elk detail is stijlvol vormgegeven. Van de vorm van de fles tot de doosjes die zo eco vriendelijk mogelijk zijn ontworpen. De verpakkingen dagen uit om de inhoud uit te proberen.
Oribe verpakkingen

logoMet het logo wil Oribe een ambachtelijke uitstraling neerzetten. Het logo is daarom handgetekend. Het logo moet de rijkheid van golvend haar weergeven. Het logo moest ook eenvoudig te ’embossen’ zijn. Het ontwerp van het logo is in eerste instantie helemaal uit papier geknipt. Net zoals Canales het kapsel van JLo ‘sculpt’, zo heeft grafisch ontwerper Nicolas Lin het logo gebeeldhouwd uit papier.

De kleuren van de verpakkingen zijn allemaal heel stijlvol en warm. Diepe rijke kleuren met goud tinten en metal look.

Oribe Shampoo

Dit merk is vooral populair om zijn shampoo. Dit zijn de meest bekende:

 • Gold Lust Repair & Restore Shampoo
  Voor iedereen. Vooral voor degene die beschadigd haar hebben door kleuring of styling.
 • Shampoo Bright Blonde
  Voor degenen die willen spelen met (blonde of grijze) kleuren.
 • Shampoo for Beautiful Color
  Voor degenen die willen spelen met kleuren.
 • Oribe Shampoo for Brilliance & Shine
  Deze shampoo is geschikt voor degenen die een heldere glans willen.
 • Shampoo for Moisture & Control
  Voor degenen die hun haar controleerbaar willen maken.
 • Signature Shampoo
  Voor iedereen en het kan dagelijks gebruikt worden.      

Oribe shampoo Online bestellen

Deze haarproducten kun je online bestellen bij Headmasters.

Bekijk een video impressie van Oribe: